A J.J. Abrams által rendezett Star Trek reboot egész szép számokat produkált ahhoz, hogy két folytatás is készülhessen hozzá. Az első 2013-ban, a második pedig 2016-ban került bemutatásra. Utóbbi után azonban kérdésessé vált, hogy folytatódik-e a franchise. A stúdió ugyanis koránt sem volt már annyira elégedett a bevételek láttán, mint három és hét évvel azelőtt. A hírek kezdetben arról szóltak, hogy teljesen rebootolják a sorozatot, majd arról, hogy mégsem. Nem olyan rég pedig Quentin Tarantino is bejelentette, hogy neki bizony lenne egy remek ötlete a negyedik Star Trek filmhez. A napokban az Entertainment Tonight Canada mikrofon végre kapta a Spock-ot alakító Zachary Quinto-t, aki, ha nem is tett pontot az ügy végére, de elárulta mit tud a negyedik Star Trek filmről:

Én úgy tudom, hogy több forgatókönyv készül/készült a negyedik filmhez. Például már Quentin Tarantino előtt is íródott egy. Aztán ugye jött ő, de jelenleg egy másik filmen dolgozik gőzerővel. Szóval magam sem tudom mikor fog valami kikeredni ebből. Most várunk. Mindannyian szívesen dolgoznánk Quentinnel egy új Star Trek filmen, de Simon Pegg és Doug Jung – akik az előző filmet is írták – szintén ügyködnek egy forgatókönyvön. Szóval egyelőre fogalmam sincs mi fog történni.

Ha rövid időn belül elkészül és kiválasztásra kerül a nyertes forgatókönyv, a Star Trek 4 legkorábban akkor is 2021 környékén kerülhet a mozikba.