Hosszú várakozás után, nemrég megkaptuk a Shazam! második teljes értékű előzetesét, ami csak még jobban “váróssá” tette a DC soron következő szuperhős filmjét számunkra. Ma pedig egy, a kínai piacra szánt kedvcsinálóval lettünk gazdagabbak, ami természetesen a jól ismert képsorok mellett néhány exkluzív jelenetet is tartalmaz és a DC filmes univerzumának olyan korábbi alkotásaira tesz vicces utalásokat, mint a Batman Superman ellen, vagy az Aquaman.

Mindannyiunkban ott bujkál a szuperhős – de van, akiből elő is jön. Billy Batson 14 éves, egy árvaházból kerül nevelőszüleihez, és nem a legnépszerűbb srác az iskolában…de Shazam, az ősöreg, különleges erejű varázsló mégis kiválasztja. Amikor a srác hangosan kimondja: a varázsló nevét, átalakul. Igazi szuperhős válik belőle, annak minden kellékével: testhezálló, köpönyeggel kiegészített ruha, különleges eszközök, rendkívüli erő és meghökkentő képességek.

Billy fokozatosan fedezi fel, mi mindent tud, és közben elkövet néhány nagy baklövést… de aztán rá kell jönnie valamire. Az új helyzet hatalmas buli, de van benne valami nehéz: hogy nincs szuperhős főgonosz nélkül. És a vadonatúj, gyerekből lett hősnek nemsokára már a világ megmentésén kell ügyködnie – közeledik a világvége, és neki egy óriási csatában kell bizonyítania, hogy nem véletlenül került a szűk, piros kezeslábasba…