Idén több film kapcsán is felmerült, hogy a DVD/Blu-ray megjelenéssel együtt egy bővített/rendezői változat is napvilágot lát majd. Az AZ esetében ez be is jött és pár hónap múlva megjelenik egy alternatív, bővített vágás a filmből. Az Igazság Ligája című DC adaptációból azonban nem lesz se bővített, se rendezői változat, ahogy a Szárnyas Fejvadász 2049-ből sem. A film vágója, Joe Walker már a megjelenés előtt arról beszélt, hogy a 163 perces alkotás eredetileg, az első vágás után több, mint négyórás volt! Ezt a rendező Denis Villeneuve is megerősítette, sőt a minap egy interjúban mesélt arról is, hogy miért nem láthatjuk majd ezt a változatot.

A négyórás első vágás nem működött igazán. Úgyhogy a mozikba került verziót tartom az én rendezői változatomnak.

Továbbá azt is megerősítette, hogy az a pletyka is igaz, miszerint egy ponton elgondolkodott azon, hogy két részre bontja a filmet.

Az első vágás valóban négyóra hosszú lett és akkor elgondolkodtam: “Oké, most oda megyek a producerekhez és megmondom nekik, hogy két részre szedem a filmet.” De őszinte leszek ez az ötletem végül sosem hagyta el a vágószobát. A négyórás változatból rengeteg erős jelenetet kellett kivágnom, amit nehezen tettem meg, de úgy érzem jól döntöttem. A mozis változat az igazi számomra, mert sokkal elegánsabb, mint amilyen a négyórás vágás volt.

A Szárnyas Fejvadász 2049 várhatóan februárban jelenik majd meg idehaza DVD-n és Blu-ray-en.