Több, mint 20 évvel ezelőtt, 1997-ben indult hódító útjára a Men In Black franchise, amiről sokan a mai napig nem tudják, hogy egy képregény adaptáció. A magyar keresztségben Sötét zsaruk névre hallgató akció-sci-fi-vígjáték hatalmas siker volt bemutatójának évében és ez csinált végérvényesen világsztárt Will Smith-ből is. Smith érdemei mellett pedig a társát alakító Tommy Lee Jones szerepe sem elhanyagolható. A kirobbanó siker ellenére azonban a folytatásokra elég sokat kellett várnunk. A második rész 2002-ben, a harmadik pedig csak 10 évre rá 2012-ben jutott el a mozikba. A harmadik rész a második résszel ellenében pénzügyi és kritikai siker is volt egyben, de ennek ellenére sem készült hozzá új felvonás…egészen mostanáig.

A Sony úgy érezte, hogy Tommy Lee Jones és Will Smith párosa már nem elég menő manapság, ezért egy spinoff film mellett döntöttek, ami Chris Hemsworth és Tessa Thompson, duóját teszi meg főszereplőnek, akik már a Thor: Ragnarök-ben is remekül mutattak egymás mellett. A Men in Black – Sötét zsaruk a Föld körül című folytatás/reboot tavaly decemberi első előzetese meglehetősen megosztotta a franchise rajongóit. Azonban a ma érkezett második, teljes hosszúságú előzetes talán őket is meggyőzi arról, hogy érdemes lesz jegyet váltani a negyedik Men in Black mozira. Szerintünk ugyanis hozza majd a korábbi felvonások színvonalát, mind humor, mind pedig látvány és akció tekintetében.

K ügynök és J ügynök nyugdíjba ment. Vagy más okokból nem dolgoznak már az ügynökségnél – erre sajnos senki sem emlékszik. Szerencsére mindig van utánpótlás: H ügynök (Chris Hesmworth) és M ügynök (Tessa Thompson) szintén arra vállalkoztak, hogy felkutassák a Földre áltestben beszivárgó, és talán ártó szándékkal itt ragadó űrből jött idegeneket. Akit pedig felkutatnak, azt leleplezik: nincs olyan csáp, csőr, szarv, olló vagy egyéb végtag, nincs olyan zselés, kitinpáncélos, tömör vagy légnemű test, amely elrettenheti őket a munkájuktól, és különleges eszközeik bevetésétől…

Hazai bemutató: 2019. június 13