A mindenki kedvenc, sárga-fekete Autobot-ja főszereplésével készült Transformers spinoff, az Űrdongó végre magkapta első kedvcsináló előzetesét. 2007 óta ez lesz egyébként az első olyan Transformers film, amit nem Michael Bay rendez, hanem a kétszeres Oscar jelölt, Travis Knight (Kubo és a varázshúrok). És ennek elmondhatatlanul örülünk! Bay remekül indította útjának a franchise-t, de aztán rögtön a két évvel későbbi Bukottak bosszújával minőségi mélyrepülésbe is kezdett a széria. Ám hiába csökkent a minőség, a harmadik és negyedik film a sorozat legsikeresebb darabjai lettek, fejenként 1-1 milliárd dolláros bevétellel. A tavaly bemutatott Utolsó lovag című epizód azonban a vártnál jóval gyengébben szerepelt, ezért a Paramount átgondolta a franchise jövőjét. Ennek egyik előfutára lesz majd az Űrdongó, melynek előzetesét itt rögtön meg is tekinthetitek.

A történet szerint 20 évvel járunk az első Transformers film eseményei előtt, amikor is Űrdongó egy kaliforniai kisvárosban talál menedékre. A 18 éves Charlie (Hailee Steinfeld) is épp helyét keresi a nagyvilágban, amikor rábukkan az ütött-kopott Autobot-ra. A lány hamar rájön, hogy nem egy hagyományos, sárga VW gazdája lett, hanem egy földönkívüli roboté, akivel barátságot kötnek.

Az alig kétperces előzetes nem mutat sokat a történetből, de ahhoz pont elég, hogy meghozza a kedvünket a decemberben bemutatásra kerülő mozihoz. Ezt pedig már évek óta nem mondhattuk el egyetlen egy Transformers filmről sem…