Miután a Sony kölcsön adta (természetesen jó pénzért) Pókember karakterét a Marvelnak, azután elhatározták, hogy a falmászó nélkül is csinálnak “Pókember” filmeket, amikben magára a főhősre maximum csak utalásokat tehetnek. Ez elsőre furán hangzik, de a legkorábban bejelentett, Tom Hardy főszereplésével készülő Venom film több, mint ígéretesen hangzik, ahogy a Black Cat & Silver Sable is. Ma pedig újabb érdekes projektről hullott le a lepel. A THR információi szerint ugyanis a Sony titokban már rég óta dolgozik egy Morbius spin-off filmen is.

Michael Morbius az eredeti képregényekben egy Nobel-díjas biokémikus volt, aki egy véletlen folytán hallhatatlan vámpírrá változott, amikor egy kísérlet balul sült el. A karakter azért is érdekes, mert habár nem bírja a napfényt és vérrel kell táplálkoznia, hogy életben maradjon, de ezzel szemben például vallási eszközökkel (szentelt víz, karó) nem lehet megsebesíteni.

A forgatókönyvet Burk Sharpless és Matt Sazama írják majd, akik nagy tapasztalattal rendelkeznek a vámpírok és egyéb természetfeletti lények terén, révén, hogy ők írták többek között az Ismeretlen Drakula, az Utolsó boszorkányvadász és az Egyiptom hercegei című filmeket. Jelen pillanatban még nem lehet tudni, hogy mikor kerülhet bemutatásra a Morbius, de az biztos, hogy az eddig bejelentett két különálló film után érkezhet valamikor 2019 második felében. Ahogy arról sincs egyenlőre hír, hogy ki fogja alakítani a címszereplő vámpírt.