A Gyerekjáték széria a 80-as évek egyik legmeghatározóbb horror sorozata volt. Az elátkozott gyilkos baba története eddig hét epizódot élt meg, melyek igencsak hullámzó minőségűek voltak. Az első rész kétségkívül igazi klasszikus, a második és harmadik rész azonban már csak erős közepes. A 90-es évek végén és a 2000-es évek elején készült Chucky menyasszonya és Chucky ivadéka című epizódok, habár személy szerint nagyon szórakoztatóak voltak, inkább már a vígjáték kategóriába estek, nem pedig a horroréba. A pár évvel ezelőtt készült Chucky átka és Chucky kultusza ezzel szemben visszakanyarodott a horror zsánerhez, de így sem tudtak friss vért pumpálni a franchise-ba. Éppen ezért a stúdió úgy döntött, hogy teljes egészében rebootolja a szériát.

A ComicBook című weboldal értesülései szerint pedig ezt annyira komolyan gondolják, hogy a gyilkos baba teljes eredettörténetét megváltoztatják majd. Az eredeti filmben a sorozatgyilkos, Charles Lee Ray ültette át lelkét egy Good Guy játékbabába mielőtt a rendőrség végzett volna vele. Ezzel szemben az újrázás története szerint a következőről fog szólni:

Chen, a kínai játékgyári munkás, átprogramoz egy Buddy Doll névre hallgató babát, úgy, hogy az egy megállíthatatlan ember ölő gépezet legyen. A munkás ezután végez magával a baba pedig egy semmit sem sejtő családnál köt majd ki.

Ezt a leírást a stúdió egyelőre még nem erősítette meg, de jó eséllyel igaz lehet, miután legutóbb azt mondták, hogy az új filmben, Chucky egy high-tech verzióját láthatjuk viszont. A Gyerekjáték reboot várható bemutatója jövőre lesz, a főszerepben pedig Liv Tyler-t láthatjuk majd.