A Die Hard széria egyérteműen a 80-as évek egyik legnagyobb klasszikusa. Az első film a kiemelkedő kritikai fogadtatás mellett igazi kasszasiker is lett. A John McLane-t alakító Bruce Willis-ből pedig egy csapásra az egyik legnagyobb akciósztár vált. Az eredetit, a 90-es években két pénzügyileg és kritikailag is sikeres folytatás követte. Ezután azonban 12 évet kellett várni az újabb felvonásra. A legdrágább az életed alcímű negyedik rész ugyan jól teljesített a kasszáknál, a rajongók mégis nem teteszésüket fejezték ki, ami elsősorban annak volt köszönhető, hogy az eddig megszokott epizódokkal ellentétben PG-13-as besorolást kapott, így a McClane védjegyévé vált káromkodások és véres bunyók elmaradtak. A hazánkban (is) forgatott ötödik rész pedig talán jobb nem is felemlegetni…

Len Wiseman (Underworld, Die Hard 4. – Legdrágább az életed) azonban nem szeretné még elengedni ezt a szériát, ezért évek óta dolgozik egy előzményfilm forgatókönvén, ami McClane, a Nakatomi toronyban történtek előtti rendőr éveire összpontosít. A prequel eddig Die Hard: Year One néven futott, de a széria producerének (Lorenzo di Bonaventura) interjújából arra lehet következtetni, hogy ezt lecserélték:

A forgatókönyv borítóján a McCLANE cím díszeleg. Ezzel is szeretnénk nyomatékosítani, hogy minden eddiginél behatóbban szeretnénk foglalkozni a karakterrel.

Bonaventura ezután azt is hozzátette, hogy a fiatal McClane-t természetesen nem Bruce Willis fogja eljátszani, de ettől függetlenül szerepelni fog a filmben:

Nem tudok elképzelni Bruce nélkül Die Hard filmet. Ezért, az a hír miszerint nem lesz fontos szerepe a filmben nem állja meg a helyét. Igaz, hogy a 20-as éveiben járó McClane-nel fogunk főleg foglalkozni, de a 60 éves “változata” is legalább olyan fontos lesz.

A Die Hard előzményfilm már hosszú évek óta készülőfélben van, de, hogy pontosan mikor kerülhet bemutatásra azt még mindig nem tudni. Ennek ellenére, ha egyszer mégis mozikba kerül az remélhetőleg olyan minőségű lesz, amit már megérdemelne ez a széria.