Az 1994-es nagysikerű Az oroszlánkirály “élőszereplős” változatának stábja már eddig is olyan illusztris színészekből állt, mint Donald Glover (Simba), Chiwetel Ejiofor (Zordon), John Oliver (Zazu), Billy Eichner és Seth Rogen (Timon és Pumbaa) valamint az eredeti rajzfilmben is szinkronizáló James Earl Jones (Mufasa).

Ehhez a népes táborhoz csatlakozott most az Oscar-díjra is jelölt Alfree Woodard, aki Simba édesanyjának, Sarabinak fogja kölcsönözni a hangját. Woodard több nagy költségvetésű filmben is szerepelt már, legutóbb például az Amerika kapitány: Polgárháborúban. Szintén az előbb említett filmben tűnt fel legutoljára John Kani is, aki most Rafiki szinkronhangjaként szerződött az Oroszlánkirály élőszereplős feldolgozásához.

A végére pedig egy nem megerősített hír. Úgy tűnik, hogy Beyoncé nagyon közel jár ahhoz, hogy aláírjon Nala (Simba szerelme) szerepére. Amellett, hogy az énekes/színésznő a hangját adná a karakternek, valószínűleg a filmzene készítéséből is kivenné majd a részét.

A Jon Favreau (Vasember, A dzsungel könyve) rendezésében készülő film 2019. július 19-én kerül a mozikba.