Ugyan a Sony “Pókember nélküli Pókember-univerzuma” majd csak októberben veszi kezdetét, a Venom című film bemutatásával, de a stúdiónak már most több éves tevei vannak a karakterrel és a franchise-szal. Ezt bizonyítja az is, hogy a Sony-nak már most körülbelül féltucat bejelentett alkotása van, amelyek mindegyike, valamilyen Pókember-hez köthető szereplőn alapulnak majd. Többek között szóló filmet kap(hat) Morbius az élő vámpír, Kraven a vadász és Selyem is. A legnagyobb érdeklődés azonban egyértelműen a hamarosan debütáló, Tom Hardy főszereplésével készült Venom-ot övezi. A színész pedig nemrég elárulta, hogyha az alkotás jól teljesít a kasszáknál, akkor szinte biztosra vehető, hogy ő még legalább két filmben eljátsza majd a karaktert:

Nyitott vagyok mindenre, ugyanis három filmre is aláírtam. Szóval rengetek lehetőség áll a rendelkezésünkre. Majd meglátjuk, hogy tetszik az embereknek az első film, de szerintem Venom egy elképsztő karakter. Imádtam játszani, mind őt, mind pedig Eddie Brock-ot. A Sony mindent megtett annak érdekében, hogy egy különálló univerzumot hozzon létre. Ennek pedig az alapillére lesz ez a film, ehhez kapcsolódik majd minden további felvonás. De előbb várjuk ki, hogy teljesít az alkotás a kasszáknál.

Hardy, annak ellenére is megfontolt, hogy a Venom-nak október nyitány rekordot jósoltak az elemzők. Emellett a relatíve alacsony kölcségvetés és a PG-13-as korhatár besorolás is a film sikerességének esélyét emelheti majd.