Az eredeti Top Gun egyértelműen a 80-as évek egyik legmeghatározóbb és legsikeresebb filmje volt, ami a popkultúrában is maradandó nyomot hagyott. Az 1986-os, Tony Scott rendezésében készült film egy csapat harci pilóta életét mutatta be. Azonban leginkább arról ismeretes ez az alkotás, hogy végérvényesen ez tette a főszereplő Mavrick-et alakító Tom Cruise-t világsztárrá. Rajta kívül továbbá olyan színészek is felbukkantak a filmben, mint Tim Robbins, Anthony Edwards, Meg Ryan vagy épp Val Kilmer. Egyszóval igen impozáns castinggal rendelkezett. A legfrissebb hírek szerint azonban úgy tűnik, hogy ezen a téren, a hivatalosan Top Gun: Maverick címre keresztelt folytatásnak sem kell szégyenkeznie majd.

Azt már rég óta tudjuk, hogy Tom Cruise és Val Kilmer visszatérnek legendás szerepeikben. Sőt a történet szerint a Cruise által alakított Maverick ezúttal kiképző szerepben fog tündökölni, aki olyan újoncokat fog tanítani, mint amilyen ő is volt 30 évvel ezelőtt. A kadétokat olyan feltörekvőben lévő fiatal színészek keltik életre, mint Miles Teller, Glen Powell és Monica Barbaro. A mai napon pedig további színészekkel bővült az amúgy sem gyenge szereplőgárda. A frissen csatlakozók között van a négyszeres Oscar jelölt Ed Harris, A Nyomd, bébi nyomd! sztárja Jon Hamm és Lewis Pullman is. Legutóbbi korából adódóan valamelyik kadétot személyesítheti majd meg, azonban azt egyelőre rejtély fedi, hogy Hamm és Harris kiket játszanak majd.

A Joseph Kosinski (Tron: Örökség) rendezésében készülő Top Gun: Maverick várhatóan 2019. július 11-én debütálhat a mozikban.