Taika Waititi körül felgyorsultak az események miután lehetőséget kapott a Marveltől arra, hogy ő vezényelhesse le a harmadik Thor filmet. A Thor: Ragnarök bemutatójáig még majdnem egy hónap van hátra, de már most több projekttel környékezték meg az új-zélandi származású rendezőt. Többek között nem mással, mint az évek óta tervezett Akira című anime adaptációjával. A rendező az alábbiakat nyilatkozta az egyenlőre még csak pletyka szintjén felmerült hírekre:

“Egyformán imádom a manga sorozatot és a filmváltozatot is, de nem szeretném az animét remake-elni. Sokkal inkább a mangát szeretném vászonra vinni.”

A legtöbb anime amerikai feldolgozásának (Páncélba zárt szellem, Death Note) azt róják fel negatívumként a rajongók, hogy az ázsiai szereplőket minden magyarázat nélkül amerikaiakra cserélik. Waititi erről is kifejtette a véleményét és elképzeléseit:

“Nos igen, ha én készíteném az Akira adaptációját biztosan csak és kizárólag ázsiai színészekkel forgatnék. Ez a helyes megoldás szerintem. Egyszóval tényleg szeretnék az eredeti füzetekhez hű filmet készíteni.”

Az Akira filmváltozatának egyenlőre se írója, se rendezője (Waititi neve is csak pletyka szintjén merült fel), így valószínűleg még jó pár évet várnunk kell erre az adaptációra, de Taika Waititi-vel, mint rendező már most kiegyeznénk.