A Shaun, a bárány című, stop-motion animációs sorozat 11 évvel ezelőtt indult hódító útjára. Sikerét az is bizonyítja, hogy nem kevesebb, mint 151 részt, valamint egy egész estés filmet is megélt. Utóbbit pedig nem csak a nézők, de a kritikusok is imádták, ennek köszönhetően egy Oscar jelölést is sikerült bezsebelnie. A 25 millióból készült első rész végül 100 milliós bevéttel zárta mozis pályafutását, ami bőven elég volt a stúdiónak ahhoz, hogy berendelje a folytatást. Melyhez a tegnapi nap folyamán megérkezett az első ízelítő, ami ugyan nem sokat mutat, de az kiderült belőle, hogy egy idegen invázió áll majd a középpontjában.

Különös fények jelzik, hogy Mossingham városába rejtélyes idegenek érkeztek, messze a galaxisból. Amikor az egyik jövevény pont Shaun farmja közelében zuhan le, a kis bárány kapva kap az alkalmon, hogy az idegen technológiával szórakoztassa magát, csakhogy hamar egy intergalaktikus hajsza közepében találja magát, mivel a lényt egy gonosz szervezet is szeretné megkaparintani. Shaun azonban mindent elkövet, hogy az űrből jött látogatót hazajuttassa, mielőtt rossz emberek karmai közé keveredne.

A Shaun the Sheep Movie: Farmageddon magyarországi bemutatójáról egyelőre még nincs hír, de az Egyesült Államokban 2019. május 15-én debütál majd.