Négy évvel ezelőtt hatalmas meglepetésként robbant be a köztudatba a Lego-kaland című animációs film. Az alkotástól előzetesen mindenki azt várta, hogy mindössze egy nagyon drága, másfél órásra nyújtott termékreklám lesz. Ez részben igaz is lett, de emellett a LEGO-kaland az utóbbi évek egyik legjobb animációs alkotása is egyben. Remek humorral operált, amin a kisgyerekek és felnőttek is egyaránt jókat tudtak derülni, továbbá, ami talán még ennél is fontosabb hatalmas szíve volt és tanulsággal is szolgált, amit nem szájbarágósan akart a közönség fejébe verni. A 60 millió dollárból készült mese, majd 500 milliót termelt világszinten, ami után nem volt kérdés, hogy a stúdió nem csak egy folytatást, de spinoff filmeket is berendel majd. Tavaly év elején ennek megfelelően be is mutatták a LEGO Batman – A film-et, év végén pedig a LEGO Ninjago film-et. Ma pedig végre megérkezett az egyenesági folytatás első előzetes, melyben az első film jól ismert karakterei (Emett, Vadóc, Batman, Kitty) új kalandokba keverednek.

5 év telt el azóta, hogy hőseinket, mindent elpusztítva leigázták a DUPLO-k. Utánuk csak kihalt és sivár városok maradtak, ahol mindenki a túlélésért küzd, és ha ez nem lenne elég akkor egy űrből jött jövevény is megnehezíti hőseink életét. Amikor pedig Vadóc-ot elrabolják Emmet elhatározza, hogy barátaival karöltve nekivág az űrnek, hogy megmentse a lányt és ezzel együtt az egész LEGO birodalmat. Ez a kaland azonban próbára teszi majd bátorságát, kreativitását és építési készségeit is.

Nagyon aggódtunk a LEGO-kaland folytatása miatt, de most az első előzetest látva elszállt minden aggodalmunk, mert ez alapján a folytatás legalább olyan szórakoztatónak, viccesnek és ötletesnek tűnik, mint amilyen elődje is volt. A LEGO-kaland 2 várhatóan 2019. februárjában kerül bemutatásra idehaza, az InterCom forgalmazásában.