Az RKSS néven futó rendező-trió (Anouk Whissell, François Simard és Yoann-Karl Whissell) első nagyjátékfilmje, a Turbo Kid három évvel ezelőtt nem várt sikereket ért el. A Kickstarter támogatóknak köszönhetően elkészült, 80-as évek posztapokaliptikus filmjei előtt tisztelgő alkotás, ugyan nem robbantott bankot, de bizonyos körökben instant klasszikussá vált. Ezután nem volt kérdés, hogy felfigyelnek rájuk és ezáltal újabb filmeket készíthetnek majd a jövőben. Január 22-én, a Sundance Filmfesztiválon bemutatásra is került legújabb alkotásuk, a szintén 80-as éveket megidéző Summer of ‘84. A világpremiert követően sokáig nem érkezett információ a filmről, de nemrég kiderült mikor kerül szélesebb körben is bemutatásra… egyelőre csak az Egyesült Államokban.

Néhány szerencsés már a július 22-én kezdődő Fantasia Filmfesztiválon is belefuthat a trió által rendezett horror filmbe. A hivatalos mozis premier pedig augusztus 3-án lesz. Ettől kezdve, ha limitált vetítésszámmal is, de mozikban is megtekinthető lesz a Summer of ‘84. Ez a menetrend egyébként kísértetiesen hasonlít a Turbo Kid-éhez. Akkor az augusztusi bemutatót követően november végén jelent DVD-n és Blu-ray-en a film. Nekünk idehaza valószínűleg legalább addig várnunk kell, ugyanis nem sok esély van rá, hogy magyarországi forgalmazóra talál a film. Ugyanakkor, ha szerencsénk lesz akkor, ahogy a Turbo Kid-et, úgy a Summer of ‘84-ot is bemutatják majd a – jövő évi – Titanic Filmfesztiválon.

A Summer of ‘84 egyébként egy csapat tinédzserről szól, akik nyomozni kezdenek az egyik szomszéduk után, miután egyikőjük a fejébe veszi, hogy a férfi egy sorozatgyilkos, aki a környéken élő gyerekek eltűnéséért felelős. A filmre olyan alkotások voltak legnagyobb hatással, mint az Ami sok, az sokk, a Kincsvadászok, vagy a Stranger Things.