Az Turbo Kiddel befutott RKSS néven ismert rendező trió (François Simard, Anouk Whissell, Yoann-Karl Whissell) első filmjük után újra meglovagolja az utóbbi években egyre divatosabbá vált 80-as évek retró hullámát. Míg rendezői bemutatkozásuk egy teljesen elszállt, vérben és belekben tocsogó posztapokaliptikus sci-fi volt, addig második filmjük, a Summer of ’84 már egy sokkal földhözragadtabb alkotásnak tűnik.

A film egy 15 éves fiúról és baráti társaságáról szól, akik egy unalmas kisvárosban tengetik mindennapjaikat. Egészen addig, amíg a környéken egyre több tinédzsernek veszik nyoma rejtélyes körülmények között. A 15 éves Davey pedig egyre biztosabb lesz abban, hogy a szomszédjában élő rendőrtisztnek köze van a fiatalok eltűnéséhez. Barátaival ezért arra a nem veszélytelen feladatra vállalkozik, hogy leleplezi a kisvárosi gyilkost

A Summer of ’84 előzetese az első megtekintés után a Stranger Things és a Hátsó ablak című Hitchcock film szerelemgyerekének tűnik, ami már önmagában is jó előjelnek számítana, de ha ehhez hozzávesszük azt is, hogy mindezt a – maga nemében – zseniális Turbo Kid rendezőitől kapjuk, akkor végképp azt kell mondanom, hogy nálam ez a film bizony az év egyik legjobban várt alkotásává lépett elő.

A Summer of ’84 premierje a Sundance filmfesztiválon lesz január végén. Abban pedig csak reménykedni tudok, hogy a Turbo Kiddel ellentétben eljut majd hozzánk is.