Magyarországon talán kevésbé ismert a RKSS nevű formáció 2015-ös, Turbo Kid című filmje, ami idehaza a Titanic Filmfesztiválon mutatkozott be, mindössze egy vetítés erejéig. A Turbo Kid egy vérrel írt szerelmes levél volt a 80-as évek posztapokaliptikus filmjeihez, amely körül igazi kultusz alakult ki bemutatója óta. Az alkotáshoz ezért nem csak egy rövidfilm, de két előzmény képregény is készült az elmúlt három évben. Az rendezőtrió (Anouk Whissell, François Simard, Yoann-Karl Whissell)  azonban közben sem pihent és leforgatták második nagyjátékfilmjüket a Summer of 84 című horror-thrillert, ami ugyancsak a 80-as évek klasszikusainak állít emléket, de a posztapolaliptikus műfaj helyett, ezúttal a suspence előtt tiszteleg majd. Stranger Things és a tavalyi AZ rajongóinak pedig kifejezetten ajánlott a megtekintése. Előbbi állításunkat, az alábbi előzetes be is bizonyítja.

Miután egy csapat tinédzser azt feltételezi, hogy a szomszédjukban élő rendőrtiszt valójában egy sorozatgyilkos, nyomozásba kezdenek. Ezért az egész nyarukat arra áldozzák, hogy nyomokat gyűjtsenek és leleplezzék a férfit. Ahogy pedig közelebb kerülnek az igazsághoz egyre nagyobb veszélybe sodorják magukat.

Ha a történet és az előzetes felkeltette az érdeklődéseteket, akkor van egy jó hírünk! Ugyanis a film augusztus 24-én jelenik meg Blu-ray-en, valamint ezzel egyidőben elérhető lesz a nagyobb streaming szolgáltatóknál is. Hamarosan pedig a három rendezővel készült exkuzív interjúnkat is elolvashatjátok…