Az elmúlt hetekben megerősítést nyert, hogy az ötödik Indiana Jones filmet jövőre kezdik forgatni. A történetről azonban még nem sokat tudni. Már a negyedik rész után is szárnyra kapott az a szóbeszéd, hogy Harrison Ford-ot egy fiatalabb színész válthatja a következő részekben. A Kristálykoponya királysága alcímet viselő epizód cselekménye alapján ez a személy Shia LaBeouf lett volna, de ő egészen biztosan nem tér majd vissza a folytatásra. Később szóba került Chris Pratt és Bradley Cooper neve is, de az Indiana Jones filmek rendezője szerint egy egészen más irányba is elmehet a franchise. Az új Star Wars filmek sikerét látva, ugyanis megfordult a fejében, hogy mi lenne, ha egy női “Indiana Jones” venné át a stafétabotot. Erről először a The Sun magazinnak mesélt viccesen:

Ha úgy alakulna, hogy egy női szereplő lépne a helyébe, akkor valószínűleg meg kéne változtatni a nevet Jones-ról Joan-ra. De szerintem ezzel semmi probléma nincsen.

Ezután megkezdődtek a találgatások és a legtöbben Daisy Ridley (vele már dolgozott Ford az Ébredő erő-ben) és az új Tomb Raider-t alakító Alicia Vikander-t tartják a legjobb választásnak a szerepre. Persze ezek csak feltételezések és koránt sem biztos, hogy női főszereplőt kap a franchise.