Ahogy a címben is olvasható, a hírt, miszerint 2019 tavaszától forog az Indiana Jones 5, nem más, mint a legendás rendező, Steven Spielberg osztotta a nagyközönséggel. A munkamániás direktor egyébként nem csak az Indy 5-el foglalatoskodik mostanában. Legújabb filmje, a Ready Player One március végén kerül a mozikba, de már a West Side Story adaptációjának előkészületeihez is hozzá látott. Az ötödik Indiana Jones filmről és arról, hogy mennyire szeret az Egyesült Királyságban forgatni az Empire magazinnak mesélt:

Mindig örömmel jövök Angliába, ahol minden alkalommal rengeteg tehetséges embert ismerhetek meg. A színészek, a stáb, a kellékesek és tényleg mindenki nagyon sokat segít nekem, amikor itt forgatok. 2019 áprilisától pedig újra itt fogok majd, mert itt szeretném elkészíteni az ötödik Indiana Jones filmet.

A filmről ezen kívül nem sokat tudni. Harrison Ford biztosan visszatér majd a legendás régész professzor szerepében, de, hogy pontosan miről is fog szólni a történet, az még egyelőre titok. Bár sokak szerint az Indiana Jones and The Fate of Atlantis című kaland játék/képregény adja majd az alapját. De ez még csak feltételezés. Ha a forgatás valóban megkezdődik jövő év elején, akkor az Indiana Jones 5 leghamarabb 2020 közepén kerülhet a mozikba.