Örök szerelem fűzi Steven Spielberget a Transformers-sorozathoz, minden résznek ő volt az egyik executive producere. A vonzalom még a nyolcvanas évekből ered, Spielberg gyerekei ekkor kaptak rá a Hasbro játékgyár alakváltó robotjaira. A rendező-producer továbbra is szívén viseli a széria sorsát, az új spinoff, amely az egyik robot, ŰrDongó történetét meséli el, az ő javaslatai alapján öltött alakot (Spielberg ezúttal is executive producere a filmnek).

Steven mindig is azon a véleményen volt, hogy az ŰrDongónak egy kamaszlány legyen a főszereplője, és mi igazat adtunk neki.

– mondja Lorenzo di Bonaventura, a film producere.

https://www.youtube.com/watch?v=8qBj6PxCGIE

Néhány évvel ezelőtt egy ilyen döntés még igen kockázatosnak számított volna a nagy stúdiók számára, a hősnők azonban méltó helyet verekedtek ki maguknak Hollywoodban, elég csak a Mad Max Furiosájára, az újraindított Star Wars nőalakjaira vagy Wonder Womanre gondolni. Az alkotók választása az Oscar-jelölt Hailee Steinfeldre esett.

Elképesztően odatette magát, én még ilyet nem is láttam. Hamarabb végeztünk a forgatással, mert Hailee olyan tökéletes volt, hogy sokkal gyorsabban tudtunk haladni, mint terveztük.

– folytatja di Bonaventura.

Felmerült a kérdés, hogy ha egy hősnőt állítanak a középpontba, nem fognak-e elfordulni a sorozattól a keményvonalas fiú rajongók, di Bonaventura azonban nem fél ettől:

Ha kiterjesztjük az élményt, a nézők száma is növekedni fog. Persze ha rosszul csináljuk, annak megisszuk a levét, de nem hiszem, hogy rosszul csináltuk volna. Hailee-vel képtelenség melléfogni.

Hazai bemutató: 2018. december 20.
Forrás: UIP-Duna Film