A következő cikk durván SPOILERES a Solo: Egy Star Wars-történetre nézve, szóval csak akkor olvass tovább, ha már láttad a filmet!

A Star Wars-filmek világától nem szokatlan a váratlan csavarok és meglepetészerű felbukkanások sora. Elég csak a Birodalom visszavág hírhedt “Én vagyok az apád mondatára!” gondolni, vagy Yoda cameójára a legutóbbi, Az utolsó Jedik című epizódban. És ebből a szempontból természetesen a Solo: Egy Star Wars-történet sem kivétel. A film végén ugyanis felbukkan egy rég nem látott és a rajongók által nagyon kedvelt karakter, Darth Maul személyében. A Solo írói, Lawrence és Jonathan Kasdan a Variety interjújában elárulták, hogy a cameo-t hatalmas titoktartás övezte:

A karakter nevét direkt bele sem írtuk a forgatókönyvbe. Egész egyszerűen csak “Egy karakter, aki túl titkos ahhoz, hogy megemlítsük” néven szerepelt. Mindenki remek munkát végzett a titoktartással kapcsolatban. Ray (a Darth Maul-t alakító színész) pedig nagyon örült, amikor megtudta, hogy szerepelni fog a filmben.

Továbbá az is kiderült, hogy Emilia Clarke úgy forgatta le azt a bizonyos jelenetet, hogy tulajdonképpen nem is tudta, hogy kivel beszélget éppen. Arra viszont egyelőre nem derült fény, hogy a karakternek nagyobb szerepet is szánnak-e majd az esetleg spinoff-ok során vagy csak egyszeri fan service-ről volt szó.