Simon Pegg nem csak a Vaskabátok folytatásáról, de a Quentin Tarantino féle Star Trek moziról is elejtett pár érdekes információt. A J.J. Abrams által újraélesztett Star Trek franchise már lassan 10 éve, hogy útjára indult, ez idő alatt két folytatás is készült hozzá, a harmadik pedig készülő félben van. Emellett Quentin Tarantino is bejelentkezett a filmeket jelenleg gyártó Paramount stúdióhoz, ahol egy korhatáros Star Trek mozi ötletével rukkolt elő. A széria negyedik része még egészen biztosan a mostani szereplőgárdával fog elkészülni, de a következőről ezt még nem lehet kijelenteni. Erről a Scotty-t alakító Simon Pegg is kifejtette véleményét Edmonton Journal interjújában:

Már találkoztam S.J. Clarksonnal, aki nagyon felcsigázott az elképzeléseivel, és úgy érzem megfelelő hozzáállással rendelkezik a filmet illetően. Nagyon tisztelettudó, ugyanakkor közel sem szolgai. A történetről csak homályos sejtéseim vannak jelenleg, így arról nem tudok érdemi információval szolgálni… Quentin elképzelése pedig teljesen más tészta. Bejött a Bad Robot-hoz, felvázolta az elképzeléseit és az ötleteit talonba tették. Azt hiszem amikor előadta a tervét azt velünk [a jelenlegi stábbal] a fejében tette, de ő most hihetetlenül elfoglalt a Volt egyszer egy Hollywood című filmjével, úgyhogy nem hiszem, hogy ebből a tervezetből 5-6 éven belül bármi is lehetne, akkor pedig már mi lehet, hogy túl öregek leszünk ehhez.

Pegg interjújából nehezen kivehető, hogy a színész mennyire gondolta komolyan ezt a “túl öregek” leszünk hozzá dolgot, ugyanis, ha 5-6 évet rászámolunk a jelenlegi stáb főbb szereplőinek életkorára még akkor is fiatalabbak lesznek 2023 környékén, mint a Star Trek II. – Khan haragja című filmben akkor szereplő William Shatner és Leonard Nimoy.