Talán mondhatom azt, hogy mindenki egy emberként bokszolt a levegőbe örömében, miután kiderült, hogy a legújabb, szám szerint hatodik Terminátor film az utolsó igazán jó felvonás, vagyis az Ítélet napja egyenesági folytatása lesz majd. Ezzel törölve az olyan kétes, legjobb esetben is csak közepesnek mondható próbálkozások cselekményét, mint a Gépek lázadása, a Megváltás, vagy a Genisys. Örömünket pedig tovább növelték az olyan, szépen lassan csöpögő információk, minthogy a produceri székben viszont láthatjuk az első két film rendezőjét, James Cameron-t, vagy, hogy az alkotást a Deadpool-t is jegyző Tim Miller vezényli le. Erre csak hab volt a tortán, hogy a negyedik rész kivételével az összes Terminátor moziban jelen levő Arnold Schwarzenegger mellett Linda Hamilton is tiszteletét teszi majd az új felvonásban.

Két hónappal ezelőtt már láthattunk egy teaser előzetest az új Terminátor film, a Sötét végzet kapcsán, de ma a Comic-Con közönsége (és nem sokkal később az egész világ) előtt debütált egy másfél perces videó, amiben a film kulisszatitkai mellett új képsoroknak is szemtanúi lehettünk, melyek egyikén végre Arnold is fegyvert ragadott, és mintha a speciális effektusokon is finomítottak volna a készítők. Egyelőre nálunk még mindig nem sikerült áll leesét elérnie, de továbbra is kíváncsian várjuk mi sül ki belőle. Mindenesetre az biztató, hogy megerősítést nyert, hogy a film R besorolású lesz és Edward Furlong-ot is viszontláthatjuk, mint John Connor.

Linda Hamilton (Sarah Connor) és Arnold Schwarzenegger (T-800) visszatérnek meghatározó szerepükben a TERMINATOR: SÖTÉT VÉGZET-ben, amit Tim Miller (Deadpool) rendezett, producerei pedig James Cameron és David Ellison. A Terminator 2: Az ítélet napja eseményei után játszódó TERMINATOR: SÖTÉT VÉGZET további szereplői Mackenzie Davis, Natalia Reyes, Gabriel Luna és Diego Boneta.