Talán senki sem gondolta volna két évvel ezelőtt, hogy az AZ ekkora sikerre tesz majd szert. Stephen King sokadik filmadaptációja mindössze 35 millió dollárból készült, de pályafutása alatt nem kevesebb, mint 700 milliót jövedelmezett világszinten. Ezzel pedig jelen pillanatban minden idők legsikeresebb horror filmjének számít. Éppen ezért a második részt már hatalmas várakozás övezi. Az pedig csak tovább fokozza a várakozást, hogy az első rész – akkor még – relatíve ismeretlen gyerekszereplői mellett ezúttal most olyan sztárok játsszák a főszerepeket, mint James McAvoy, az Oscar-díjas Jessica Chastain, vagy épp Bill Hader.

Körülbelül két hónapja kaptunk már egy hátborzongató ízelítőt, ami akkor egy hosszabb jeleneten és néhány egymas után felvillanó rövid mozgóképen kívül nem sokat mutatott. A Comic-Con-ra időzített második és egyben első teljes értékű előzetes ezzel szemben már jóval többet elárul nekünk a részletekről. És tisztán látszik, hogy a készítők igazat szóltak, amikor azt mondták, hogy ez lesz minden idők egyik legrémisztőbb és legbrutálisabb horror filmje, ami moziba került. Emellett pedig némi bepillantást nyerhettünk abba is, hogy a felnőtt tagok közti dinamika mennyire működőképes, és azt kell mondanunk, hogy ezen a téren sem lesz gond a folytatással.

A Vesztesek Klubja legyőzte a kísérteties Pennywise bohócot, túlélte a felfoghatatlan kalandot, tagjai szétszóródtak – felnőttek. De mindannyian tudják, hogy nem hagyhatják maguk mögött a múltjukat. Hiába győzték le a gonoszt, ha az elpusztíthatatlan… 27 évvel később egy telefonhívás ébreszti mindannyiukat: Derryből keresik őket. Újrakezdődtek a megmagyarázhatatlan eltűnések, a kisváros utcáit és házait ismét hatalmába keríti a rettegés. A Vesztesek hűek egykori fogadalmukhoz: hazamennek, hogy újra szembenézzenek a lisztes képű, festett arcú, kacsázó léptű borzalommal.