Pár hónapja már láthattuk a Harry Potter varázsvilágát kibővítő, Legendás állatok folytatásának első előzetesét. A látvány és a hangulat már akkor is magával ragadott minket, amire a Comic-Con-ra érkezett második előzetes csak még jobban ráerősített. Az új kedvcsinálónak köszönhetően többet tudhattunk meg Dumbledore és Göthe kapcsolatáról, valamint arról is, hogy miben sántikál pontosan Grindenwald. A látvány pedig ezúttal is varázslatos, már alig várjuk, hogy a nagyvásznon láthassuk az újabb legendás állatok sokaságát és az előző részből, továbbá a Harry Potter szériaból megismert karaktereket. A végén pedig érdemes figyelni, mert Nicolas Flamel is tiszteletét teszi benne!

Göthe Salmander szerencsére nem változik. Most is ugyanaz a kétballábas, nagy tudású varázsló, aki él-hal a legendás állatokért, és mindent megtesz értük, akár a Roxfortban jár, akár a világ más, egzotikus tájain.

A varázslények iránti rajongása azonban ismét újabb kalandba sodorja: ezúttal régi szerelme, Leta Lestrange is felbukkan, de mellette vannak az első részben megismert barátai, a két csinos varázslónő, Queenie (a legilimentor) és Propentina (az auror) valamint a legjobb szívű mugli, Jacob. Meg persze a varázslók és emberek közötti békességet gyűlölő, nagyhatalmú és mindenkin átgázoló Gellert Grindelwald…