Ryan Reynolds éveket áldozott rá, hogy Deadpool-t a nagyvászonra vihesse. A X-Men kezdetek: Farkas című filmben már 2009-ben bele bújhatott Wade Wilson bőrébe, de sajnos akkor a Fox még nem volt elég tökös ahhoz, hogy a képregényekből is ismert formában prezentálja a karaktert. Később Reynolds saját pénzből, Tim Miller segítségével leforgatott egy rövid teszt filmet, amit a stúdió fejeseinek készített meggyőzésképpen. Természetesen azonnal nemet mondtak a durva és szókimondó videóra. Az elutasítás után “véletlen” kiszivárgott a YouTube-ra az említett tesztfelvétel, amit a rajongók vírusként kezdtek terjeszteni, ennek köszönhetően pedig végre megnyíltak a pénzcsapok. 2016-ban így bemutatásra kerülhetett a Deadpool, ami a stúdió egyik legjobb befektetésének bizonyolt és számos bevételi rekordot is sikerült megdöntenie. A folytatás ezek után már nem volt kérdés…

A Deadpool 2 pedig heteken belül bemutatásra kerül, ezzel kapcsolatban adott interjút a film főszereplője Ryan Reynolds, aki a következőket mondta Deadpool jövőjét illetően:

Furcsa még a Deadpool 3-ról beszélni, de úgy gondolom nem lesz belőle semmi. Én egy X-Force csapatfilmben látom a karakter jövőjét.

Sokáig úgy volt, hogy a Fox elkészíti a Deadpool harmadik részét és az X-Force filmet is, de valószínűleg ez a tervük a Deadpool 2 forgatása alatt megváltozott és Reynoldssal együtt inkább az X-Force tagjaira szeretnének koncentrálni majd. Josh Brolin négy filmre írt alá, amiből az első a Deadpool második része lesz, a fennmaradó három film pedig vélhetően egy X-Force trilógiát takarhat.