Ahogy azt már mi is megírtuk, az Utolsó Jedik eredetileg közel három óra hosszú lett volna az előzetes tervek szerint. A vágószobában azonban kissé megnyirbálták a játékidőt és majd fél órányi jelenet végezte a “kukában”. Ha bővített változat nem is lesz a filmből, az már biztos, hogy a kivágott jelenetek jó részét megnézhetjük majd a DVD/Blu-ray lemezek extráiként. Ezt erősítette meg egy interjúban a Jedik rendezője, Rian Johnson is, aki három kivágott jelentről bővebben is beszámolt:

Az első kivágott jelenet valójában annak a szcénának a kibővített változata, amiben Finn, Rose és DJ első rendi tiszteknek öltözve probálnak elvegyülni Snoke hajóján.

A második Poe-ra és Finn-re összpontosít, ahol előbbi próbálja kicsit összeszedni és helyre rázni az épp kómából ébredő fiút.

A harmadik, egyben legizgalmasabb kivágott részlet Rey kiképzésével kapcsolatos, amit a rendező úgy írt le, hogy egy igazán fontos és érzelem dús jelenet. Spekulációk szerint a jelenet Rey harmadik leckéjét mutathatja be, amit Luke tanít neki, ugyanis a kész filmben csak kettőt láttunk/hallottunk a mestertől.