A Warner legújabb LEGO spinoffjáról egyelőre vajmi keveset tudni és most úgy tűnik ez a titokzatos projekt rendező nélkül maradt. A Lego-kaland hatalmas sikere után a stúdió sorra jelentette be a különböző LEGO témájú folytatásokat és spinoff filmeket. Tavaly februárban meg is kaptuk az elsőt, a Lego Batman – A film személyében, augusztusban pedig bemutatták a Lego Ninjago: Film-et is. Idén Lego-s film nélkül maradunk, de jövőre szintén két alkotást jelentett be a stúdió. Elsőként, 2019 februárjában érkezik a Lego-kaland 2, májusban pedig a már említett Billion Brick Race.

Utóbbi forgatókönyvét Jason Segel (Így jártam anyátokkal, Lepattintva) és Drew Pearce (Vasember 3, Mission: Impossible – Titkos nemzet) írták. A rendezői pozícióra pedig az Élet könyve című animációs film direktorát, Jorge R. Gutiérrez szemelte ki a Warner. Ám, Gutiérrez a napokban otthagyta a készülő félben lévő produkciót. A rendező az alábbi nyilatkozatot tette kilépése után, amiből az, hogy miért is hagyta ott a produkciót nem derül ki igazán:

Teljes szívemből szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, akivel együtt dolgoztam. Ez a 9 hónap finoman szólva is igazi hullámvasút volt számomra. Nagyon sok remek emberrel ismerkedtem meg és nagyon sokat is tanultam ez idő alatt. Sokkal jobb rendezőként távozom, mint ahogy ide kerültem és ezt nektek köszönhetem. Talán egyszer újra együtt dolgozhatom majd veletek. Gracias mis amigos.

Hogy ki kerül Gutiérrez helyére és, hogy ez mennyiben befolyásolja a májusra kitűzött bemutatót, arról egyelőre nincsen információnk.