Azt már eddig is biztosra tudtuk, hogy a Joaquin Phoenix főszereplésével készülő Joker eredetfilm teljesen a DC eddig felépített univerzumán kívül játszódik, de a legfrissebb pletykák szerint összefügg majd, a szintén különállónak tervezett Batman filmmel. Ez pedig alá is támasztaná, hogy a Matt Reeves által írt és rendezésre kerülő Batman mozi miért egy új köppenyes igazságosztót tett meg főszereplőjévé. Ugyanis Reeves már végzett a forgatókönyv egyharmadával, amiben egy ninden eddiginél fiatalabb Batman szerepel. A két film összefüggéséről szóló szóbeszéd egyébként a relatíve megbízhatónak mondható Batman News nevű weboldaltól jött, szóval akár még igaz is lehet. A cikk írója, Mark Hughes is kiemelte, hogy egyelőre csak pletykáról van szó, de azt két különböző és a Warner-hez közel álló embertől hallotta:

Joaquin Phoenix ugye egy eredetfilmben játsza majd Joker-t, de ez közel sem jelenti azt, hogy ez egy teljesen, mindentől különálló alkotás lesz. Nagy esély van rá ugyanis, hogy összekötik majd a szóló Batman mozival. Semmi konkrétumot nem tudok, de hallottam szóbeszédeket különféle emberektől, akik erről beszéltek. Ezek az emberek azt mondták, hogy a Joker film körül nagyon felgyorsultak az események és, hogy az valóban olyan minőségi alkotás lesz, hogy vele együtt megéri majd Batman-t is rebootolni. Mert Joker-nek szüksége van Batman-re és fordítva.

Hogy valóban keresztezi-e majd a két film egymás útját az még rejtély, de remélhetőleg a júliusi Comic-Con-on többet is megtudhatunk majd erről.