A 45 éves színész 2016 előtt még hatalmas lelkesedéssel ugrott bele a DC filmes univerzumába és ezzel együtt Batman jelmezébe is. A Batman Superman ellen kritikai buktája után még teljes vállszélességgel kiállt a stúdió és a szerepe mellett, aztán egyre több összetűzése akadt a stúdióval az önálló Batman mozit illetően. Miután kreatív nézeteltérésekre hivatkozva otthagyta a produkció rendezői székét egyre kevesebb hajlandóságot mutatott a köpenyes lovag megformálását illetően. Az Igazság Ligája pedig végleg betett neki, miután azt mondta köszöni szépen elég volt. A Warner ezután gőzerővel neki is állt megkeresni Affleck lehetséges utódját.

A Batman News rajongói oldal értesülései szerint azonban a színész most meggondolta magát és mégis szívesen maradna DC univerzumán innen. Ezt egyébként egy megbízható DC-hez közeli forrás, a Daniel RPK néven futó Twitter felhasználó (és nem mellesleg forgatókönyvíró) tette közzé a neten:

Nem rég azt a fülest kaptam, hogy Ben Affleck továbbra is szeretne a DCEU Batman-je maradni.

Hogy a színész miért gondolhatta meg magát arról nem szólt a hír, ahogy arról sem, hogy a stúdió egyáltalán tényleg szeretné-e még, hogy ő alakítsa Bruce Wayne-t és Batman-t, de mivel a rajongók nagy része igazán kedvelte az alakítását az eddigi filmekben, így sanszos, hogy a Warner-nek sincs ellenére a dolog. Annak ellenére, hogy a forrás megbízhatónak számít, érdemes fenntartásokkal kezelni ezt a hírt. Mi egyébként személy szerint örülnénk, ha Affleck maradna.