A Pannonia Entertainment jó szokásához híven igazi ínyencségeket készül bemutatni a jövő hónapban is. Egész pontosan két koncertfilmet: David Gilmour Live in Pompeii-t és a Black Sabbath: The End of the End-et, valamint két filmtörténeti klasszikust: Az édes élet – La Dolce Vita-t és A halál 50 óráját

Szeptember 7. – Az édes élet – La Dolce Vita

Federico Fellini Oscar-díjjal és a Cannes-i Filmfesztivál fődíjával elismert filmtörténeti klasszikusa digitálisan felújítva visszatér a mozikba! Budapesten kizárólag a Puskin Moziban látható, ahol már az országos premier előtt egy héttel, augusztus 31-től vetítik, szeptember 7-től pedig országszerte számos további művészmoziban látható, eredeti nyelven, magyar felirattal.

Az epizódszerű történetekből összeálló, erősen társadalomkritikus film főhőse Marcello, aki valaha komoly írói ambíciókkal érkezett Rómába, ám most egy harmadrangú bulvárlap munkatársa és a fényűző, cinikus társasági élet ismert figurája. Noha a hamis csillogású filmipar sztárjainak orgiáin, a letűnt arisztokrácia, az értékválságba került értelmiség, a szenzáció- és pénzhajhász tömegkommunikáció szánalmas vagy kegyetlen “szertartásain” egyaránt teljes erkölcsi és érzelmi kiüresedést tapasztal, végül mégis ennek a világnak adja el magát.

Szeptember 14. – David Gilmour Live in Pompeii

A Pink Floyd legendás gitáros-énekesének monumentális 2016-os pompeji koncertjéről készült kétórás mozifilm.

45 évvel a legendás Pink Floyd Live at Pompeii koncertfilm felvételei után, 2016. júliusában David Gilmour visszatért a római kori amfiteátrumba és a „Rattle That Lock” szólóalbumját népszerűsítő turné keretében 2600 szerencsés rajongó előtt adott két egymást követő estén koncertet. Gilmour megőrizte a monumentális Pink Floyd koncertek audio-vizuális performansz jellegét, a koncert során a lézerek és a pirotechnikai trükkök mellett egy hatalmas köríves vászonra kivetítve külön erre az előadásra készített élő videomix színesítette a válogatott dalokból álló koncertet. A kitűnő zenészekből álló „all-star” banda David Gilmour szinte teljes életművét életre keltette a színpadon, köztük olyan Pink Floyd klasszikusokat is, mint a „Wish You Where Here”, a „Shine On Your Crazy Diamond”, a „Comfortably Numb”, vagy a „One of These Days” – ez utóbbi az egyetlen, amely Adrian Maben 1971-es koncertfilmjében is szerepelt.

Szeptember 15. – A halál 50 órája

Kenn Annakin háborús drámája Henry Fonda, Charles Bronson, Telly Savalas, Robert Shaw főszereplésével limitált vetítéssorozatban újra mozivásznon, digitálisan felújítva, magyar felirattal! A film csupán egy hétig lesz műsoron a Corvin Mozi Korda termében és vidéki művészmozikban.

Szeptember 28. – Black Sabbath: The End of the End

A legendás metálbanda 50 éves pályafutását lezáró búcsúturné utolsó, birminghami koncertjéről készült mozifilm.

A kétórás koncertfilm során a rajongók betekintést nyerhetnek a zenekar mindennapjaiba is, megismerhetik a tagok egymáshoz fűződő viszonyát, mindezt Ozzy Osbourne, Tony Iommi és Geezer Butler személyes és zenekari emlékein keresztül. A film rajongók generációi számára biztosít lehetőséget, hogy együtt, közösen láthassák a legendás zenészeket, akik még így, közel ötven évvel a megalakulás után is a megszokott lendülettel nyomták végig a show-t. Ez a koncert minden idők legnagyobb metálzenekarának méltó végszava.