Erős nyarunk lesz, ha hinni lehet a híreknek és valóban mind a három produkció forgatását megkezdik még idén nyáron.

Terminátor 6

A Tim Miller (Deadpool) rendezésében és James Cameron produceri felügyeletével készülő hatodik Terminátor film tulajdonképpen az 1991-es Terminátor 2: Az ítélet napja egyenesági folytatása lesz. Melyben természetesen visszatér majd Arnold Schwarzenegger, de még Linda Hamilton is. A film forgatásának kezdetéről pedig maga a T-800-as gépet több, mint 30 éve életre keltő színész ejtett pár szót:

Júniustól egészen októberig fogjuk majd forgatni a Terminátor 6-ot, amiben én is szerepelek, mint T-800-as model. Remek lesz együtt dolgozni Tim Millerrel és James Cameron is ott lesz, aki rajta tartja a szemét majd mindenen.

Várható bemutató: 2019. július 26.

The Expendables 4

Annak ellenére, hogy a 2014-ben bemutatott harmadik epizóddal le szerették volna zárni a szériát, most mégis készülőben van egy újabb epizód. Pedig a The Expendables 3 több fronton is megbukott. Hiába kapott PG-13-as besorolást, a bevételek alul múlták az eredeti elképzeléseket és még a rajongókat is magukra haragították a könyedebb hangvétellel. Továbbá a kritikusok is a földbe döngölték a trilógia záródarabját. A negyedik rész munkálatairól az eddigi filmek egyik mellékszereplője, Randy Couture mesélt:

Nagyon izgatott vagyok a The Expendables negyedik része miatt. A tervek szerint augusztusban már forgatni is fogjuk, nagy valószínűséggel újfent Bulgáriában.

Várható bemutató: 2019-2020

Top Gun: Maverick

És egy harmadik nagy költségvetésű produkció forgatásának kezdő időpontja is bejelentésre került a napokban, ami nem más, mint a rég óta készülőben lévő, 1986-os Top Gun folytatása. A folytatásról eddig annyit lehetett tudni, hogy Tom Cruise visszatér egyik legikonikusabb alakjának, Maverick-nek a szerepében és, hogy a történet szerint azt a feladatot kapja majd, hogy képezze ki a vadászpilóták egy újabb generációját.

Most viszont a film rendezője, Joseph Kosinski (Tron: Örökség, Feledés) azt is elárulta, hogy a forgatás idén júliusban veszi kezdetét, ezzel pedig nagy valószínűséggel tartani tudják majd, a sokat halogatott 2019-es bemutató dátumot.

Várható bemutató: 2019. július 12.