A DC filmes univerzuma (most már hivatalosan Words of DC), a konkurens Marvel stúdió univerzumához képest elég döcögősen akar(t) beindulni, de a nemrég bekövetkezett vezetőség váltásnak köszönhetően remélhetőleg a jövőben sikerül a helyes irányba terelődniük. És vélhetően a DC képregények jogait birtokló Warner is ebben bízik, hiszen jelen pillanatban vagy egy tucat filmtervük van előkészületi fázisban. Ezek közül a legfrissebb a múlt héten bejelentett szóló Supergirl film.

A Supergirl-ről azt már az előző héten megtudhattunk, hogy forgatókönyvét a 22 Jump Street egyik írója, Oren Uziel fogja papírra vetni. Habár a forgatókönyv nagyon kezdetleges státuszban van jelenleg és azt sem tudni pontosan, hogy a stúdiónál mennyire kiemelten fogalalkoznak az alkotással, mégis van elképzelésük arról, hogy kit szeretnének a rendezői székben látni. Legalábbis a Deadline értesülései szerint:

A stúdió a Supergirl élére is egy női direktort szeretne szerződtetni.

Természetesen a tényleges kiválasztási folyamat még hónapok kérdése a jelenlegi szakaszban, de az már tisztán látszik, hogy a stúdiónak konkrét tervei vannak ezzel kapcsolatban. Az, hogy a Birds of Prey után újra egy női direktort keresnek, abban nagyban közrejátszott az is, hogy a Patty Jenkins által rendezett Wonder Woman a stúdió első, kritikailag és pénzügyileg is sikeres alkotása lett.