A nem rég felvásárolt 20th Century Fox stúdió ma jelentette be, hogy nem kap folytatást az Alien: Covenant. És ez nem annak köszönhető, hogy a Disney felvásárolta a franchise jogait. A Fox nagyon bizakodó volt az Alien sorozat folyatásaival kapcsolatban, de a Covenant bevételeit látva letettek a további részekről. Az első Alien előzményfilm, a Prometheus amerikában 126 millió dollárt, világszinten pedig 403 millió dollárt fialt. Ezzel szemben a Covenant-nek amerikában csak mindössze 74 millió dollárt sikerült összegyűjtenie és világszinten is jócskán lemaradva a Prometheus-tól, 240 millió dollárral zárta mozis pályafutását.

Egy bennfentes forrás pedig az alábbiakkal erősítette meg a folytatás elkaszálását:

A Covenent folytatásának előkészületei már ebben a hónapban megkezdődtek volna Sydney-ben. A csalódást keltő bevételek után azonban lefújták az egészet és egy raktárnyi filmes kelléket el is árvereztek pár hónapja.

És véleményem szerint jobban is járunk így. Én imádom az Alien filmeket, de összeségében a Covenant számomra is csalódás volt némiképp, így nem is kifejezetten vagyok szomorú a hír hallatán. Meglepett pedig pláne nem.