A dél-afrikai származású rendező még 2009-ben robbant be a köztudatba, a relatíve kis költségvetésű, ugyanakkor rendkívül látványos és mély mondanivalóval bíró District 9 című sci-fi-vel. A film elképesztő anyagi és kritikai siker volt. 30 millió dollárból 210 milliót csinált és 4 Oscar-díjra is jelölték. A rendezőt ezek után a legigéretesebb feltörekvő rendezőnek kiáltották ki. Második filmje, a Matt Danon főszereplésével készült Elysium – Zárt világ már sokkal nagyobb költségvetéssel készült ennek köszönhetően nem is lett akkora siker a kasszáknál, mint a District 9 és a kritikusok is felemás véleményt formáltak róla. Ez után Blomkamp kicsit visszavett és megint egy kisebb költségvetésű filmmel próbálkozott. A Chappie azonban csúnyán megbukott és a kritikák sem bántak vele kesztyűs kézzel. Blomkamp, a Chappie kudarca után visszatért a rövid filmek világába, de most úgy tűnik elérkezettnek érzi az időt ahhoz, hogy visszatérjen. Méghozzá nem is akármivel…

A rendezőt a Twitteren kérdezték meg a minap, hogy ha lehetősége nyílna rá melyik Marvel karakterből készítene filmet. Amire Blomkamp a következő rövid, de határozott választ adta:

“Ha lehetőségem lenne rá akkor egy Vasember filmet szívesen csinálnék. Imádom a karaktert.”

Nos, ha hihetünk a híreknek akkor a Marvel negyedik fázisa sokkal kozmikusabb hangvételű lesz, mint az eddigiek, amihez Neill Blomkamp stílusa tökéletesen illeszkedne. Szóval én egészen biztosan vevő lennék egy ilyen felállásra, amennyiben Vasember egyáltalán túléli a negyedik Bosszúállók filmet. Ha esetleg mégsem akkor más Marvel film élén is szívesen látnám Blomkamp-et, arról nem is beszélve, hogy vele együtt állandó színésze Sharlto Copley is csatlakozhatna az MCU-hoz.