A Harry Potter varázsvilágát kibővítő és ezzel együtt elmélyítő Legendás állatok széria két évvel ezelőtt vette kezdetét. Az Oscar-díjas Eddie Redmayne főszereplésével készült első rész, a Legendás állatok és megfigyelésük egy merőben más stílust és hangnemet ütött meg, mint a legutóbbi, néha már horrorisztikus elemekkel tarkított Harry Potter-filmek. A The Entertainment Weekly-nek adott interjújában, azonban a Göthe Salmander-t alakító Eddie Redmayne elárulta, hogy a folytatások jóval sötétebb tónussal rendelkeznek majd. A Grindenwald bűntettei című második részt például egyenesen egy thrillerhez hasonlította:

Sokkal sötétebb és komolyabb lesz. Emellett pedig szorosabban összeköti majd a szálakat a Potter filmekkel. Az első részben megismert karakterek már mind ennek a varázsvilágnak a részesei és általuk még többet tudhatunk meg erről a csodás univerzumról. Amikor elolvastam a forgatókönyvet az tele volt rejtélyes elemekkel és néha úgy éreztem, mintha egy thrillerben lennék. Annyira izgalmas volt, hogy alig tudtam letenni.

Redmayne valószínűleg nem a levegőbe beszélt, amikor ezeket mondta, hiszen a folytatás a hatalmas erejű, sötét varázsló, Grindenwald szörnyű, a varázsvilág ellen elkövetett gaztetteire összpontosít majd.

Hazai bemutató: 2018. november 15.