A Marvel-moziuniverum 10 éve indult hódító útjára, a Robert Downey Jr. főszereplésével készült Vasember című filmmel. Az elmúlt évdizedben a stúdió 18 mozifilmmel jelentkezett, melyek hol szorosan, hol pedig lazábban kapcsolódtak egymáshoz. Ez idő alatt természetesen rengeteg kérdés maradt megválaszolatlanul, melyekre a Végtelen Háború egyik rendező, Joe Russo szerint magyarázatokat kapunk majd a Bosszúállók harmadik és negyedik része során:

Minden történet, amit a Marvel a Vasember-től kezdve elmesélt, a következő két Bosszúállók film során nyer majd igazán értelmet. A történet mesélés csúcsa lesz.

A stúdió elnöke, Kevin Feige pedig az alábiakkal egészítette ki Russo nyilatkozatát:

A Végtelen háború-val elvarrásra kerül minden olyan szál, ami elvarratlan maradt az eddigi 18 film során. Semmi ehhez fogható nem készült még soha. A filmek sorra követték egymást, amik mind egy nagyobb sztorit vezettek fel és most minden értelmet nyer, miközben egy teljesen új irányt is kijelöl a további filmek számára.

A Bosszúállók: Végtelen háború 2018. április 26-án kerül bemutatásra, míg az egyenlőre cím nélküli Bosszúállók 4-re 2019 májusától válthatunk majd jegyet.