Michael Bay produkciós cége – a Platinum Dunes – többnyire a Hang nélkül nem várt kritikai és pénzügyi sikerének köszönhetően merőben más irányt fog venni a közeljövőben a horror filmek terén. A cég ugyanis várhatóan felhagy majd a horror remakek gyártásával. A Platinum Dunes első remakje, a Texasi láncfűrészes 2003-ban került bemutatásra. A Marcus Nispel által rendezett alkotás hatalmas siker volt, alig 9 milliós büdzséből, 108 milliós bevételt termelt. Ezen felbuzdulva a következő években olyan klasszikus horror filmeket gondoltak újra, mint a Rettegés háza, a Péntek 13, valamint a Rémálom az Elm utcában.

Ezek a filmek bevételi szempontból nagyon sikeresek voltak, de kritikailag koránt sem. Az utóbbi években azonban a cég elkezdett saját ötletek alapján készült horror filmeket is gyártani. Ezek közül a legnagyobb sikereket az Ouija és a Bűn éjszakája széria epizódjai érték el. De rajtuk is túltehet majd a Hang nélkül című thriller, ami egészen elképesztő, 50 milliós nyitóhétvégét produkált az Egyesült Államokban. A Paltinum Dunes társalapítója, Brad Fuller a nem várt sikert követően az alábbi bejelentést tette:

Eleget rebootoltunk/remakeltünk már. Szinte az összes horror klasszikust újragondoltuk. A jövőben éppen ezért nem szeretnénk ezzel foglalkozni.

A cég másik társalpítója, Andrew Form pedig az alábbival egészítette ki a bejelentést:

Cégünk folymatosan kutatja azokat az eredeti ötleteket, amiket érdemes filmre vinni. És az, hogy ezeket megtaláljuk kiemelten fontos számunkra.