Az Overlord-ról – ahogy a címben is említettük – sokáig azt hittük/hitték, hogy az egyre növekvő Cloverfield franchise részét képzi majd. Erre abból következtettek jó páran, hogy a Cloverfield filmekhez hasonlóan az Overlord is a J.J. Abrams alá tartozó Bad Robot égisze alatt készült és hatalmas titoktartás övezte, továbbá a történet is simán beleillett volna a 2008-ban útjának indított Cloverfield univerzumba. Aztán a Netflix-hez lepasszolt Clovefield Paradox kritikai buktája után jött a bejelentés, hogy az Overloard még csak véletlenül SEM kapcsolódik a korábbi Cloverfield filmekhez.

Ebből következően két lehetőség áll fent: a stúdió a Cloverfield Lane 10 és a Cloverfield Paradox-hoz hasonlóan eredetileg az Overlord-ot is külön álló filmként kezdte el gyártani és később jutott eszükbe, hogy azt a franchise-hoz kapcsolják, de a legutóbbi film nem túl pozitív visszajelzései után meggondolták magukat. Vagy a rajongók már az elejétől fogva tévúton jártak és a stúdiónak esze ágában sem volt a Cloverfield-hez kötni a filmet. Valószínűleg erre már sosem kapunk válaszokat, DE a ma érkezett friss, ropogós előzetes alapján az már biztos, hogy a Billy Ray (Phillips kapitány) és Mark L. Smith (A visszatérő) forgatókönyve alapján, Julius Avery (Fenegyerek) irányítása alatt készült Overlord baromira elszállt mozinak ígérkezik. Erről itt meggyőződöttek ti is a saját szemetekkel, az előzetes után pedig a film rövid szinopszisát is elolvashatjátok.

A film egy csapat amerikai katonáról szól, akik a Normandiai partraszállás napján végzetes balesetet szenvednek, ami után egy nácik által uralt kis faluban kénytelenek meghúzni magukat. A csapat rövidesen rájön, hogy a faluban rejtélyes kísérletek folynak, melynek végtermékei az életükre törnek. A főbb szerepekben Bokeem Woodbine (Pókember: Hazatérés), Iain De Caestecker (A S.H.I.E.L.D. ügynökei), Pilou Asbæk (Páncélba zárt szellem), Wyatt Russell (22 Jump Street) lesznek láthatóak.

Az Overlord amerikai bemutatója november 9-én lesz, de várhatóan nálunk is bemutatásra kerül, körülbelül egy hónappal – november 22. – később.