Marvel képregény adaptációkkal idén is bőségesen el leszünk látva (Bosszúállók: Végtelen háború, A Hangya és a Darázs, Deadpool 2, Venom), de a DC ezzel ellentétben csak egy alkotással készül idénre. Az Aquaman ráadásul nem is a legforgalmasabb blockbuster időszakban, nyáron kerül majd bemutatásra, hanem decemberben. Talán azzal a rajongók nagy része egyet ért velem, hogy Flash mellett Aquaman volt a tavalyi Igazság Ligája egyik üde színfoltja. Éppen ezért sokan el is kezdték várni a James Wan (Fűrész, Démonok között) rendezésében érkező képregény adaptációt. A stúdió pedig a napokban meg is tartotta az Aquaman első tesztvetítését – ez nem összetévesztendő a sajtóvetítéssel – amely után a szigorú titoktartási szerződés ellenére rögtön ki is szivárgott az első vélemény a filmről, hála a Batman-News.com-nak:

Két egymástól független forrás is azt mondta nekem, hogy imádták az Aquaman filmet! Tele volt elképesztő akció jelenettel, de emellett nagyon érzelmes is volt.

A stúdió több filmjéről is aggasztó hírek érkeztek a tesztvetítések után, az első pozitív értékelést a Wonder Woman kapta tavaly, amely az év egyik legjobb és legsikeresebb képregényfilmje lett. Ebből kiindulva könnyen lehet, hogy az Aquaman-ben sem fogunk csalódni.

Várható hazai bemutató: 2018. december 20.