Lassan már több éve lehet pletykákat hallani arról, hogy a Star Wars franchise egyik legismertebb karaktere, Boba Fett különálló mozit kaphat. Boba Fett, a Birodalom visszavág című epizódban tűnt fel először, majd a három évvel későbbi Jedi visszatérben is láthattuk. A két film ellenére azonban nem több, mint pár percet töltött a vásznon, de ez is elég volt ahhoz, hogy a rajongók a szívükbe zárják a szűkszavú, badass fejvadászt. George Lucas később az előzménytrilógia során próbálta elmélyíteni a karaktert, ami azonban inkább kevesebb, mint több sikerrel sikerült neki. A Disney ezért joggal érezhette úgy, hogy több rejlik Boba Fett történetében. Ma azonban egy olyan hír ütötte fel a fejét, Erick Weber filmkritikusnak köszönhetően, miszerint az egeres cég mégsem készíti el a galaxis legkönyörtelenebb fajvadászának szóló filmjét:

Kathleen Kennedy (a Lucasfilm elnöke) azt mondta nekem, hogy a Boba Fett film 100%-ig halott, helyette inkább 100%-ban a THE MANDALORIAN sorozatra koncentrálnak.

Ezt a hírt azóta a jóval megbízhatóbbnak számító Deadline nevű weboldal is megerősítette. Pedig a stúdió már a Boba Fett rendezőjét is megtalálta James Mangold személyében, sőt a forgatás dátumát is kitűzték. A projekt lefújása mögött elősorban az állhat, hogy a Solo: Egy Star Wars-történet hatalmasat bukott az év elején. Azt azonban egyelőre nem tudni, hogy a szintén rég óta pletykált Obi-Wan spinoff elkészülhet-e valamikor vagy az is a süllyesztőben végzi hamarosan.