Amikor úgy másfél éve híre ment, hogy Danny Boyle (Gettómilliomos, A part) arról készít zenés filmet, hogy egy alternatív világban senki nem hallott a Beatlesről egy emberen kívül, ő pedig megpróbálja ezt kihasználni, sokan húzták a szájukat, hogy ez a sztori elég bizarrul hangzik. Most azonban, hogy a film elkészült, a kritikusok egy emberként lelkesednek érte:

The Verge

A Jacket játszó Himesh Patel elbűvölő álmodozó, ugyanakkor pragmatikus is, nagyszerűen adja elő a film számos dalát. A Yesterday a zene tiszta és időtlen természetéről szól.

The Daily Beast

A Yesterday kétségtelenül Richard Curtis forgatókönyvíró (Igazából szerelem – a szerk.) újabb romantikus vígjátéka, és legjobb filmjeinek jegyeit mutatja fel. Ismét megmutatkozik Curtis játékossága, amint elmesél egy szerelmi történetet, amelynek keretében újradefiniálja a Beatlest és ízekre szedi a celeblét meg a hírnév mibenlétét, s teszi mindezt a legendásan fanyar brit humorral. A film rendkívül szórakoztató és biztosan nagy siker lesz. Himesh Patel őstehetség, sztárcsináló debülásnak lehetünk szemtanúi. Lily James a női főszerepben elbűvölő, mint mindig.

Variety

Himesh Patel és Lily James úgy ragyognak együtt, mint akik régóta összetartoznak.

The Guardian

A film Richard Curtis újabb hóbortos és kissé buggyant, ellenállhatatlanul szórakoztató romantikus vígjátéka, amit Danny Boyle lendületesen és ízlésesen rendezett meg. Himesh Patel a főszerepben tökéletesen hozza Richard Curtis kedvenc karakterét, a rokonszenves ügyifogyit, és a mellékszereplők is kiválóak. Rengetegszer lehet nevetni, de egy csomag zsepit sem árt bekészíteni.

Digital Spy

A nyár nagy durranása. Ez nagymértékben köszönhető az elsőfilmes Himesh Patelnek és Lily Jamesnek, akik között tökéletes a kémia. Végig nagyon vicces, miközben finoman megcsipkedi a romantikus vígjátékok közhelyeit. A nézők túlcsorduló szívvel, könnyes szemmel és Beatles-dalokat dúdolgatva fognak hazamenni a moziból.