M. Night Shyamalan-t a 90-es évek végén a Hatodik érzék után zseninek kiáltották ki. Aztán pár éven belül kiderült, hogy a szakma részéről elhamarkodott volt ez a kijelentés. Második és harmadik mozija, a Sebezhetetlen és a Jelek még korrekt kritikákat kapott, de a Falu-val megindult a lejtmenet. A gödör aljára pedig a 2010-es Az utolsó léghajlítóval ért, amit minden idők egyik legrosszabb nagy költségvetésű alkotásaként tartanak számon. Shyamalannak azonban megadatott egy második esély és 2016-ban kritikai és pénzügyi sikert is el tudott érni, Széttörve című filmjével, amiről a végén kiderült, hogy a Sebezhetetlen folytatása. A bemutató után nem sokkal pedig bejelentették, hogy elkészül a közös folytatás is Üveg címmel. A várakozás éppen ezért nagy volt, de a tengerentúli kritikusok szerint a történet harmadik felvonása messze elmarad az előző kettő színvonalától:

Monica Castillo – The Wrap

Az Üveg tele van unalmas jelenettel és pedantikus párbeszéddel. Valószínűleg ez a film remekül működött volna a 2000-es évek elején, de ma amikor már mindenki hallott a Bosszúállók-ról ez már kevés. Hibái ellenére azért vannak jó részei is, főleg azok amelyben mind a három főszereplő egyszerre van jelen és Shyamalan is tartogat néhány meglepetést.

Angie Han – Mashable

Az Üveg olyan újító szeretne lenni, mint 19 évvel ezelőtti elődje, de míg az egy gondosan és jól megírt film volt, addig a legújabb felvonás egy teljes katyvasz. Talán a 2000-es évek elején felejthetetlen élmény nyújtott volna, de manapság, olyan képregény filmek után, mint a Sam Raimi féle Pókember, vagy a Christopher Nolan által rendezett Sötét lovag-trilógia, teljesen felejthető.

Chris Evangelista – /Film

Shyamalan korai művei bebizonyították, hogy ért a filmek nyelvén és remekül kezeli a kamerát, azonban az Üveg esetében ezekből semmi sem mutatkozik meg. Ahogy Superman elveszítetí az erejét a Kriptonittól, úgy Shyamalan is elvesztette az Üveg rendezése során. Csak remélni tudom, hogy hamarosan visszakapja.

Mike Ryan – Uproxxx

Az Üveg olyan, mintha Shyamalan el akarta volna készíteni a saját “Utolsó Jedi”-jét. A Sebezhetetlen trilógia harmadik része, ugyanis egy szép nagy középsőujjat mutat mindazoknak, akik tűkön ülve várták azt.

Az Üveg jelenleg 38%-on áll a Rotten Tomatoes oldalán, szemben a Sebezhetetlen 69, és a Széttörve 76%-ával.