Az Disney nem panaszkodhat bevétel szempontjából idén sem, hiszen önmagában a Bosszúállók: Végjáték több, mint 2 milliárd dollárt hozott nekik a konyhára és még csak május van. De persze azt is meg kell említenünk, hogy a Dumbó élőszereplős változatának személyében megszületett az első olyan feldolgozásuk, ami nem hogy nem lett milliárdos siker, de gyártási költségeit sem termelte vissza. Ezért aztán most minden szem az Aladdin-ra szegeződik, hogy kiderüljön egyszeri botlásról volt-e szó, vagy a közönség kezd ráunni az élőszereplős feldolgozásokra. Mindenesetre néhány szerencsés külföldi kolléga már megnézhette a Guy Ritchie által levezényelt filmet, és összességében pozitívan vélekedtek róla:

Haroon Rashid – BBC

Most láttam az új Aladdin filmet és valami elképesztő volt. Ha Sanjay Leela Bhansali [egy ismert Bollywood-i rendező – a szerk.] valaha Disney filmet készítene az biztosan ilyen lenne. Olyan érzésem volt, mintha a Ram Leela és a Bajirao Mastani című bollywoodi mozik keresztezését néztem volna.

Digital Spy

Az Aladdin egy nagyon élvezetes újra feldolgozás lett, de nem tudott elég újat nyújtani, ahhoz, hogy egyértelmű sikernek könyvelhessem el. Mena Massoud és Naomi Scott nagyszerűek, továbbá Will Smith is energikus, és vicces alakísát nyújt Dzsini-ként. Jafarról viszont minél kevesebbet mondok, annál jobb.

Andrew Jones

Az Aladdin a Disney második legjobb élőszereplős remake-je, az Elliott, a sárkány után. Büszkén vállalja, hogy egy musicalbe oltott fantasy-kaland film, Smith Dzsini-je rengeteg vicces pillanattal örvendeztet meg minket és az emberi főszereplők is működnek. Az egyetlen baj talán az vele, hogy a kelleténél 20 perccel hosszabb, de a varázslat még így is végig kitart.