Habár az Overlord című film hivatalos premierje csak November 9.-én lesz az Egyesült Államokban (nálunk jelen állás szerint nem kerül bemutatásra), néhány vetítést már tartottak belőle a Chicago-i Nemetközi Filmfesztiválon. Ezután pedig ahogy az lenni szokott elárasztották a netet az első kritikák, a J.J. Abrams által finanszírozott zombis, akció-horror filmről.

Alan Cerny – ComingSoon

Az Overlord horror és háborús film durva keveréke, és szerencsénkre Avery remekül vegyíti ezeket az elemeket. Teljes gőzzel robog előre a cselekmény, ami végig pokolian szórakozatató.

Jonathan Barkan – Dread Central

Az Overlord kétségtelenül izgalmas és tele van pörgős jelenetekkel. A film pontosan azt adta, amire számítottam. Feszes, szórakoztató, ördögi és rengeteg gore szcéna látható benne. Nehezen találtok majd ennél véresebb kikapcsolódást idén az biztos.

Kaleyn Corrigan – IndieWire

Igen, az Overlord egy B-film, amit egy nagy stúdió pénzelt és, ami ráadásul arról szól, hogy egy csapat amerikai katona, náci zombikat irt a II. Világháború idején. Ellenben a B-filmes felszín alatt és a kidolgozatlan szereplők mellett az alkotás sokkal mélyebb mondanivalóval bír, mint a hasonló témájú filmek.

Haleigh Foutch – Collider

Elsőre lehet úgy tűnik, hogy az Overlord nem több egy tökös B-filmnél, ami arról szól, hogy minél több nácit irtsanak ki benne, de az aprítás mellett komolyabb témákat is feszeget. De azért az is elég király, hogy nácikat irtanak halomra!

Ezek alapján az Overlord pontosan olyan lett, mint amire számítottunk, egy veszettül szórakoztató és véres móka, ami a magas költségvetésnek köszönhetően sokkal látványosabb, mint a kisebb stúdiók által készített “kistestvérei”. Ráadásul még komolyabb mondanivalót is sikerült az agyatlan aprítások mellé beletuszkolni. Ezután csak még jobban sajnáljuk, hogy idehaza nem kerül végül bemutatásra…