Már nekünk sem kell sokat várnunk, a Tűnj el! című Oscar-díjas film rendezőjének új alkotására, de Amerikában a tegnap tartott SXSW elnevezésű horror fesztiválon egy moziteremnyi szerencsés néző és kritikus már láthatta a Mi névre kersztelt horror filmet. Véleményüket, természetesen spoiler-ek nélkül, azonnal közzé is tették a közösségi médiában, ezek alapján pedig úgy tűnik, hogy Peele egy újabb szimbolikával teli, ugyanakkor rémisztő horror mozit tett le az asztalra, amit érdemes lesz megnézni és nem csak a műfaj szerelmeseinek.

David Fear

Oké, szóval a Mi kibaszottúl félelmetes.

Angie J. Han

Elég vicces ahhoz, hogy megnevettessen és elég ijesztő ahhoz, hogy a frászt hozza rád, néhol pedig igazán szívszaggató is. A hihetetlen kettős alakításokró már nem is beszélve.

Franklin Leonard

Nem biztos, hogy teljes mértékben értettem azt, ami a vásznon zajlik, mégis nagyon jól eső érzés volt nézni. Kétségkívül ott van a 10 legjobb moziélményem között.

Lindsay Romain

Évekbe telik majd mire rájövök miről is szólt pontosan ez a film, és ezt most a lehető legjobb értelemben értem. Lupita Nyong’o pedig minden idők legnagyszerűbb horror alakítását nyújtja benne, komolyan szavakat sem találok rá.

Erik Davis

Jordan Peele, Mi című alkotása abszolút telitalálat! Csodálatosan rémisztő, és hihetetlenül újító. Megtalálhatóak benne a ház megszállós és zombis filmekre jellemző stílusjegyek, mégsem láttam hozzá hasonlót soha életemben. Elejétől a végéig rabul ejtett.