Három évvel ezelőtt hatalmasat szólt, az Illumination szinte a semmiből érkező animációs filmje, a Kis kedvencek titkos élete. A mindössze 70 millió dollárból készült alkotás, végül csaknem 900 milliót fialt világszinten, ami után a stúdió azonnal be is jelentette a folytatást, ami hozzánk július elején érkezik majd meg, de néhány külföldi kritikus már láthatta és el is mondták mit gondolnak róla. Előljáróban annyit, hogy elég vegyes értékelések születtek, de abban nagy részt megegyeznek, hogy aki szerette az elsőt az ezt is nagy valószínűséggel szeretni fogja.

Olly Richards – Empire Magazine

A folytatás kevésbé érződik indokoltnak, mint azt hittem volna, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne szórakoztató. Ráadásul sokkal több pihe-puha kis állat is van benne.

Cath Clarke – Guardian

Végre egy folytatás, ami jobb az eredetinél. Sokkal szellemesebb, mint elődje, és rengeteg új, szimpatikus karakter mutat be.

Jude Dry – IndiWire

A kis kedvencek titkos élete 2, ugyanolyan bájos, mint amilyen az első rész volt. Emellett pedig gyönyörűen animált és néha eszméletlenül vicces is.

Kevin Maher – Times (UK)

A folytatást ezzel a szöveggel reklámozzák: “Ne nevess!”. Ez pedig már csak azért is rossz stratégia, mert a játékidő alatt még csak el se tudtam mosolyodni őszintén.

Jamie East – The Sun (UK)

Véleményem szerint ez egy szinte tökéletesen szórakoztató alkotás, aminek az az egyetlen nagy hibája, hogy túl sok szálon fut a történet. Ezt leszámítva a szinkron remek és a poénok java része is betalált.
A kis kedvencek titkos élete 2 jelen pillanatban 74%-on áll a Rotten Tomatoes oldalán, a Metacritic-en pedig 52-n.