Habár az idén bemutatott ötödik Transformers film, az Utolsó Lovag a korábbi részekhez képest nem teljesített túl fényesen a kasszáknál, a stúdiónál mégis elegendőnek érezték a sikert ahhoz, hogy elkészülhessen az első spinoff film. Eddig nem sok mindent lehetett tudni a produkcióról azon kívül, hogy a széria egyik legkedveltebb karakterére, Űrdongóra fog koncentrálni. Ma azonban megérkezett az első hivatalos jelenetkép, valamint a film szinopszisa is.

1987-ben járunk amikor is Űrdongó, egy kaliforniai roncstelepen talál magának menedéket. Az autónak álcázott Transformerre egy 18 éves fiatal lány, Charlie (Hailee Steinfeld) bukkan rá. Miközben próbálja helyrehozni az igencsak leharcolt állapotban lévő autót rájön, hogy nem egy hétköznapi sárga VW-el hozta őt össze a sors.

Az Űrdongó spinoff producerei ezúttal is Lorenzo di Bonaventura, Michael Bay és Steven Spielberg lesznek. A forgatókönyvet Christina Hodson (Öldöklő szerelem) írta. A rendezői székben pedig a kétszeres Oscar jelölt Travis Knight (ParaNorman, Kubo és a varázshúrok) foglal helyet.

Várható bemutató: 2018. december 21.