Az Illumination nyolcadik egészestés animációs filmje A Grincs lesz, amely Dr. Seuss közkedvelt karácsonyi klasszikusa alapján készült. Az animációs filmhez márciusban már érkezett egy kedvcsináló előzetes, most viszont hosszabban is szemügyre vehetjük, hogy hogyan próbálja meg a Grincs (Benedict Cumberbatch) tönkretenni mindenki “kedvenc” ünnepét, a Karácsony-t. Sajnálatos módon azonban magából a történetből ezúttal sem tudhattunk meg többet, de ennek ellenére a Grincs továbbra is aranyos mesének tűnik, ami az ünnepi szezon abszolút kedvence lehet. Az új előzetes után a film hivatalos szinopszisát is elolvashatjátok.

A Grincs magányosan éldegél barlangjában a Kobak hegyen, egyetlen társasága hűséges kutyája, Max. A barlang tele van mindenféle találmánnyal és szerkentyűvel, melyek a házigazda mindennapi kényelmét szolgálják, így a Grincs csak akkor látja szomszédait Kifalván, amikor kifogy az élelemből. Kifalva minden évben karácsonykor megzavarja hősünk magányát az évről évre egyre nagyobb, fényesebb és hangosabb ünnepléssel. Amikor a Kik bejelentik, hogy idén háromszor nagyobb lesz a karácsony, a Grincs rájön, hogy csupán egy módon biztosíthatja a csendet és a békességet: el kell lopnia a karácsonyt.

Úgy dönt tehát, hogy Mikulásnak adja ki magát, sőt, terveihez csapdába ejt egy nyafka rénszarvast is, hogy legyen, aki húzza a szánját. Eközben odalent Kifalván Cindy-Lou Ki, egy kislány, akiben túlcsordul a karácsonyi vidámság, a barátaival azt tervezi, hogy csapdába ejti a karácsonyi köreit rovó Mikulást, hogy megköszönhesse neki a sok segítséget, amit túlterhelt édesanyjának nyújt. Ahogy közeledik a karácsony, félő, hogy a jó szándékú terv ütközni fog a Grincs jóval ármányosabb ügyködésével…. Vajon Cindy-Lounak sikerül végre találkoznia a Mikulással? És vajon sikerül-e a Grincsnek egyszer s mindenkorra elnémítani a Kik karácsonyi jókedvét?

Hazai bemutató: 2018. december 6.
Forgalmazó: UIP-Duna Film