A tavaly év egyik legváratlanabb sikere mindenképpen az Andy Muschietti által rendezett AZ című Stephen King adaptációhoz köthető. A mindössze 35 millió dollárból forgatott film már az első hétvégén megnégyszerezte az elkészítésére fordított összeget és meg sem állt 700 millió dollárig, amivel minden idők legtöbb bevételére szert tett korhatáros horror filmjévé vált. A folytatás bejelentése már csak ezért sem volt meglepő, de akik ismerték King azonos című, körülbelül 1600 oldalas regényét – vagy az abból készült két részes TV filmet – azok tudhatták, hogy koránt sem ért véget a terror Derry városában.

Nem sokkal az első rész bemutatóját követően a stúdió ki is tűzte az azóta hivatalosan is IT: Chapter 2 (szabad fordításban, AZ: Második fejezet) névre keresztelt folytatás bemutató dátumát. A folytatás pontosan két évvel az első részt követően, 2019 szeptemberében debütál majd a mozikban. Az első részhez hasonlóan a második fejezet forgatásának megkezdését is idén júniusra tervezték, de a film egyik producere, Roy Lee szerint a színészek nehézkes összeegyeztetése miatt csak júliustól foroghatnak a kamerák.

Apropó színészek! A legfrissebb pletykák szerint két karakter felnőtt kori változatához már meg is találhatták a megfelelő embereket. Legalábbis a stúdió tárgyalásokba kezdett James McAvoy-al (X-Men: Az elsők, Széttörve) és Bill Haderrel (Kész katasztrófa, Men in Black 3). Előbbi a felnőtt Bill Denbrough, utóbbi pedig Richie Tozier szerepére a legesélyesebb. Persze ezek egyelőre nem megerősített hírek, de mivel a forgatás pár hónapon belül kezdetét veszi, hamarosan biztosan számíthatunk hivatalos bejelentésekre is a szerepek kapcsán.